Voor het opvragen van beeldmateriaal en persberichten voor journalistieke publicaties kunt u contact opnemen via press@poshydon.com
De onshore-test van PosHYdon is succesvol afgetrapt op het terrein van InVesta in Alkmaar. PosHYdon heeft als doel groene waterstof te produceren op een operationeel gasplatform op de Nederlandse Noordzee.
De Nederlandse overheid stapt via Energie Beheer Nederland (EBN) in als actief partner bij PosHYdon. Bij deze pilot zal op een operationeel gasplatform tevens groene waterstof worden geproduceerd.
Minister-president Rutte brengt op woensdag 19 april een werkbezoek aan de Maasvlakte in Rotterdam en verschillende locaties op de Noordzee. Het bezoek staat in het teken van de energietransitie met een hoofdrol voor wind, zon en groene waterstof.
Noordzee, 25 augustus 2022 – Zijne Majesteit de Koning heeft vandaag een werkbezoek gebracht aan diverse locaties op de Noordzee waar aan de toekomst van het energiesysteem wordt gewerkt, met offshore wind, zon en groene waterstof. Tijdens dit werkbezoek kreeg de Koning onder meer een rondleiding langs twee offshore platformen, van TenneT en van Neptune Energy. Ook bekeek de Koning het windpark op zee Hollandse Kust (zuid) van Vattenfall. Tot slot bracht de Koning een bezoek aan de pilot met drijvende zonnepanelen van Oceans of Energy.
Er gebeurt veel op het gebied van energie-innovatie op de Noordzee! Vereerd en trots dat we Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander dan ook mogen verwelkomen op het Q13a-A platform waar PosHYdon, de eerste offshore groene waterstofpilot op een werkend platform, gaat plaatsvinden.
Nel ASA (Nel, OSE:NEL), joined the consortium agreement for the PosHYdon project, which aims to validate the integration of offshore wind, natural gas, and hydrogen, offshore the Netherlands. Nel will provide a MW-scale PEM electrolyser for the project.
De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft een Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+) subsidie ten bedrage van 3,6 miljoen euro toegekend aan PosHYdon. PosHYdon is de eerste offshore groene waterstofpilot op een operationeel platform ter wereld. Met deze subsidie kan het consortium met de pilot van start gaan. Het overige benodigde deel van het bedrag wordt door de consortiumpartners gefinancierd.
To achieve the Paris Climate Agreement goals, the supply of sustainable energy must increase significantly. However, realising this takes more than producing wind and solar energy. The offshore production of green hydrogen offers opportunities, but up till now this has never been done before. PosHYdon is world’s first pilot project to validate the integration of three energy systems (offshore wind, offshore gas and offshore hydrogen) on a working platform in the Dutch North Sea by producing hydrogen from seawater.
De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft een Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+) subsidie ten bedrage van 3,6 miljoen euro toegekend aan PosHYdon. PosHYdon is de eerste offshore groene waterstofpilot op een operationeel platform ter wereld. Met deze subsidie kan het consortium met de pilot van start gaan. Het overige benodigde deel van het bedrag wordt door de consortiumpartners gefinancierd.
Neptune Energy today welcomed an announcement by the Netherlands Enterprise Agency (RVO) to award a subsidy to the PosHYdon project, the world’s first offshore green hydrogen pilot on a working platform.
Neptune Energy en DEME kondigen vandaag aan dat DEME Offshore toetreedt als partner in de offshore waterstofpilot PosHYdon. DEME is wereldleider op het gebied van offshore windenergie en heeft onlangs via dochteronderneming DEME Concessions partnerships gesloten die betrekking hebben op groene waterstofproductie uit offshore windstroom in de havens van Oostende (België) en Duqm (Oman).
Neptune Energy en Eneco kondigen aan dat Eneco vandaag toetreedt als partner in de offshore waterstofpilot PosHYdon. Eneco, als energiebedrijf leidend op het gebied van duurzame energie in Nederland en België, levert de windprofieldata van haar offshore windpark Luchterduinen.
Energie-infrastructuurbedrijf Gasunie treedt per 29 april toe als partner in de offshore waterstofpilot PosHYdon. Gasunie beheert en onderhoudt de infrastructuur voor grootschalig transport en opslag van gassen in Nederland en Noord-Duitsland op land. Recent traden ook NOGAT B.V. en Noordgastransport B.V., beide eigenaar van grote gastransportpijpleidingen op de Noordzee, ook toe tot het consortium. Met deze partners ontstaat een ultieme verbinding van de infrastructuur op land en op zee. Dit draagt bij aan een naadloze overgang van aardgas en groen gas naar een duurzame energiemix van gassen met een belangrijke rol voor waterstof. De pilot is een initiatief van Nexstep, nationaal platform voor hergebruik en ontmanteling, en TNO in nauwe samenwerking met de industrie.
Gisteravond heeft Lex de Groot, managing director van Neptune Energy in Nederland, de Innovation of the Year Award in ontvangst mogen nemen tijdens The World Energy Capital Assembly in Londen. Neptune Energy was samen met haar partners genomineerd voor de PosHYdon pilot. Dit project is de eerste offshore groene waterstofpilot ter wereld en integreert drie energiesystemen op de Noordzee: offshore wind, offshore gas en waterstof. De pilot is een initiatief van Nexstep en TNO in nauwe samenwerking met de industrie. Het heeft als doel ervaring op te doen met het gebruik van een electrolyser op zee en het in de praktijk testen van de integratie van diverse energiesystemen.
Begin juli 2019 werd bekend dat het Q13a-A platform van Neptune Energy in Nederland was geselecteerd voor de eerste offshore groene waterstofpilot ter wereld. Deze pilot, die inmiddels de naam PosHYdon heeft gekregen, integreert drie energiesystemen op de Noordzee: offshore wind, offshore gas en waterstof. De pilot is een initiatief van Nexstep, de Nederlandse Vereniging voor ontmanteling en hergebruik, en TNO in nauwe samenwerking met de industrie. Het heeft als doel ervaring op te doen met het gebruik van een electrolyser op zee en het testen van het integreren van diverse energiesystemen.